vakuutusneuvonta & korvausapu

kotivakuutus

VO- Väärä ja oikea

kotivakuutus

Liittomme logossa oleva VO tarkoittaa vakuutuksenottajaa. Vakuutuksenottajalla tarkoitetaan sitä, joka on tehnyt vakuutuksenantajan eli vakuutusyhtiön kanssa vakuutussopimuksen.

VO voi myös tarkoittaa väärää ja oikeaa ? Jos V laitetaan O:n sisään tulee siitä ikään kuin pyöreä pizza, josta tuo V on yksi pala. Tämä voisi olla noin 25 %.

Tämä pala 25% tai jopa enemmän?

Voit itse päättää, onko se kohdallasi liikaa vakuutusmaksuja, liian vähän korvauksia tai liian vähän tai liian paljon turvaa ? Euroina tämä voi olla vähintäänkin satoja tai jopa tuhansia euroja?

Tätä on hyvä pohtia erityisesti kun vuodenvaihde lähenee ja odotettavissa ovat maksun korotukset vakuutuksiin. Näistä Sinulle on varmaankin jo tullut kirje, jonka oletettavasti olet jättänyt huomioimatta. Digiaikana maksut tahtoo mennä sähköisesti ja käymme vain kuittaamassa laskut ilman että pysähdymme maksujen kohdalla. Pois silmistä ja pois mielestä. Ei ole kysymys siitä, onko maksuihin tullut korotuksia vaan siitä kuinka paljon ? Valitettavasti ei ole päästy siihen että vakuutusyhtiöt palkitsisivat siitä että juuri Sinä olet panostanut vahinkojen ennaltaehkäisyyn ja pidät omaisuudestasi huolta ja Sinulle ei satu vahinkoja.

Asiakasuskollisuusohjelmat puuttuvat ja uusille asiakkaille alennuksia

Samaan aikaan asiakasuskollisuusohjelmat yleensä puuttuvat ja uusia asiakkaita palkitaan isoilla alennuksilla ja eduilla. Hyvä erottaa keskittämisalennukset ja pitkäaikainen asiakasuskollisuus ja varsinkin jos se on mennyt ilman vahinkoja.

Vakuutukset koetaan välttämättömänä pahana

Kaiken lisäksi koemme vakuutukset helposti välttämättömänä pahana. Vakuutusyhtiöt muistuttavat meitä vain laskulla ja muuten ei kuulu mitään ja korvaukset jätetään maksamatta?

Vähintään kerran hyvä pysähtyä vakuutusten ympärillä

Vähintään kerran vuodessa on hyvä pysähtyä vakuutusturvan ja maksujen ja niiden korotusten ympärillä. Onko kaikki minulle tärkeät turvat todellakin kunnossa, ymmärränkö varsinkin rajoitusehdot eli mitä ei korvata, miten maksut käyttäytyvät eli onko rahalla vastinetta ja kuinka kilpailukykyinen ratkaisuni on ?

Lue myös: Työeläkkeiden siirtoliike syö kansalaisten eläkevaroja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest